Първи Startup Weekend във Варна

Инициативата за стартиране на бизнес във Варна ще даде възможност на млади хора с идеи да срещнат инвеститори

Инициативата за стартиране на бизнес във Варна ще даде възможност на млади хора с идеи да срещнат инвеститори

Предприемаческата инициатива Startup Weekend ще се проведе за първи път във Варна. Идеята е креативни и амбициозни хора да намерят съмишленици и екип да започнат свой бизнес, съобщиха организаторите.

Startup Weekend е сред най-популярните и работещи инициативи за стартиране на бизнес. Събития по този формат се провеждат всеки уикенд в различни точки на света – от Лос Анджелис до Пекин.

Локалното събитие Startup Weekend Varna ще се състои от 31 май до 2 юни в Grand Mall. Интерес за участие са проявили студенти и професионалисти от страната и чужбина. Събитието е отворено за записване на страницата varna.startupweekend.org, като броят на участниците е ограничен до 125.

В състезанието може да участва всеки, който има идея или професионални познания в ИТ, маркетинг или друга бизнес сфера. Всеки сам си избира проект и екип и в рамките на 54 часа стартира реален бизнес. Жури от професионалисти, инвеститори и бизнес ангели оценява постигнатите резултати.

Формата на мероприятието предполага по-голям интерес от представители на ИТ индустрията, затова и на първо място идеята на организаторите от NewBiz Club – Варна, Център за Изобретатели и Предприемачи – ЦИП, 158 ООД и OpenCoffee Varna  е да дадат шанс на по-малки фирми и лица да покажат своите възможности и капацитет. Подсигурени са канали за финансиране на най-успешните бизнес проекти.

Организаторите са подготвили и 10-седмичен обучителен курс по предприемачество, за да подготвят участниците в състезанието за срещата им с инвеститори. Средствата от събраните билети пък ще се използват като награден фонд за най-добрите проекти.

Коментар