Мобилно приложение talkie победи в StartUp Weekend

Приложението talkie беше създадено за две денонощия от екипа на Николай Василев, Мая Банкова, Калин Цветков и Димитър Димитров

Приложението talkie беше създадено за две денонощия от екипа на Николай Василев, Мая Банкова, Калин Цветков и Димитър Димитров

Близо 130 души се включиха в състезанието за разработка на мобилни приложения StartUP Weekend, което се проведе вчера централата на Виваком. От представените 60 идеи с гласуване бяха селектирани 27-те най-добри проекта, a за 24 от тях бяха сформирани екипи и създадени разработки.

Първата награда на журито и специалната награда на Виваком спечели приложението talkie. Това е платформа за Android и IOS, която помага на децата да научат чужд език посредством картинки и систематично повтаряне на думата – първо от страна на телефона, после от детето. Приложението беше създадено през изминалите две денонощия от екипа на Николай Василев, Мая Банкова, Калин Цветков и Димитър Димитров.

Приложението ще получи водещо място и банер позиция в българския Android маркет VIVA Apps, маркетингова и рекламна подкрепа от Виваком, предварителна инсталация чрез VIVA Apps в най-продаваните смартфони в мрежата на телекома, възможности за билинг и мобилен интернет за екипа за 1 година.

Виваком ще си партнира и с проекта, спечелил втора награда в конкурса – мултиплатформената игра Mathemania, чрез която потребителите могат да се състезават и сравняват познанията си по математика в реално време. Лидер на екипа за създаването на това приложение беше Дарин Маджаров, управител на образователната платформа “Уча.се“.

Престижното трето място журито отреди на приложението ColorFit.me – търсачка за модни артикули по цветове.

StartUP Weekend е топ събитие в сферата на иновативното предприемачество, което се провeде за четвърти път в София като част от глобалната инициатива на всички световни технологични столици.

Коментар