Парафлоу покри стандарти за ИТ услуги и сигурност

Николай Аврамов, управител на Парафлоу Комуникейшънс, посочи, че компанията следва добрите световни практики за предоставяне на ИТ услуги и сигурност

Николай Аврамов, управител на Парафлоу Комуникейшънс, посочи, че компанията следва добрите световни практики за предоставяне на ИТ услуги и сигурност

Системният интегратор Парафлоу Комуникейшънс премина успешно одитите на Системата на управление на качеството по стандарта ISO 9001:2008 и на Системата за управление на сигурността на информацията по стандарта ISO/IEC 27001:2005. Сертифицирането бе обявено след успешно приключване на външен одит, извършен от международната одиторска компания Lloyd’s Register Quality Assurance (LRQA) през март.

Последният придобит сертификат от компанията, по стандарта ISO/IEC 20000-1:2011, обхваща Системата за управление на ИТ услугите по поддръжка на инфраструктурни, информационни и комуникационни  системи, гаранционно и извънгаранционно сервизно обслужване на ИТ продукти за вътрешни и външни клиенти на територията на България.

„Сертификацията по стандарта ISO/IEC 20000-1:2011 е част от дългогодишната програма на Парафлоу за подобряване на процесите, стартирали с въвеждането на Система на управление на качеството през 2001 г. и HP Service Manager през 2007 година”, уточни Николай Аврамов, управител на Парафлоу Комуникейшънс.

Получените сертификати гарантират, че Парафлоу отговаря на изискванията и добрите световни практики в областта на предоставянето на ИТ услуги и информационната сигурност, както и че са в съответствие с нормативните и договорните изисквания, допълни Аврамов. Клиенти на Парафлоу са най-големите банки в страната, както и много публични и частни компании.

Коментар