АУБ въведе платформа за интерактивно обучение

Мениджърите на HP България, АУБ и Парафлоу обявиха днес най-модерната образователна платформа у нас

Мениджърите на HP България, АУБ и Парафлоу обявиха днес най-модерната образователна платформа у нас

Американският университет в България (АУБ) въведе най-модерната у нас платформа за интерактивно обучение. Проектът, осъществен с технологии на НР и в партньорство с Парафлоу Комуникейшънс, улеснява образователния и изследователски процес и осигурява свързаност на студенти и преподаватели според световните стандарти.

Изградената технологична платформа в АУБ дава възможност на всеки студент чрез своя компютър да се свързва с мрежата на университета и също така да има достъп до интернет. С близо 1000 студенти и над 80 преподаватели от четири континента, мрежовата инфраструктура позволява използване на интерактивни услуги както в образователния процес, така и по време на отдиха на студентите в общежитията.

Някои от тези услуги включват онлайн видео на живо, стрийминг на глас, телевизия – произведени от вътрешни или външни за университета източници. Технологичната среда осигурява необходимия капацитет на безжичната инфраструктура на АУБ, 100% покритие във всички сгради на университета на скорости до 100 Mbps и възможност за 5 000 едновременно работещи устройства.

„Чрез внедряване на тази платформа възможностите за обмен на информация и качествено учебно съдържание се неограничени, което гарантира максимална подготвеност на студентите за бъдещата им професионална реализация”, каза Ираван Хира, генерален директор на HP България.

Технологиите в днешно време са водещият фактор за успех не само в бизнеса, но и в образованието, посочи Николай Аврамов, управител на Парафлоу. „Допреди години голяма част от студентството преминаваше сред лавиците на библиотеките, докато сега технологиите позволяват по-гъвкав достъп и споделяне на повече информация в реално време и така улесняват и правят по-ефективен учебния процес както за студентите, така и за преподавателите, без разбира се да пренебрегваме и днес значението на традиционната библиотека”, допълни той.

Коментар