Телерик стартира безплатни курсове по HTML и CSS

На 15 април стартират безплатните онлайн курсове за начинаещи в Академията на Телерик

На 15 април стартират безплатните онлайн курсове за начинаещи в Академията на Телерик

Този месец в Академията на Телерик стартират новите издания на курсовете по уеб „front-end” разработка за начинаещи – съответно „HTML основи” и „CSS стилизиране”, съобщиха от компанията, която неотдавна бе придобита от американската Progress.

Двете обучения – част от 14-месечната програма „Софтуерна академия на Телерик”, са отворени за онлайн участие и всеки, който желае, може да се запише за тях на уебсайта на инициативата. От участниците не се изисква да притежават умения или предишен опит в програмирането.

По време на курса по HTML, който започва на 15 април, участниците ще учат езика HTML, таблици и форми в него, както и семантичен HTML. Финалният изпит ще се проведе на 24 април присъствено в учебния център на „Академията на Телерик” и ще включва тест със затворени въпроси.

Обучението по CSS ще стартира на 27 април с акцент върху стиловете, селекторите и различните начини за стилизиране на HTML страници, като ще бъдат разгледани и два от най-популярните препроцесори за CSS. С придобитите практически умения участниците ще могат да направят сами своя първи статичен уебсайт.

Двата курса ще се провеждат онлайн, като форматът на обучение изисква гледане на видео записите на лекциите, които се провеждат на живо в „Софтуерната академия на Телерик”, и предаване на домашни.

Обученията по HTML и CSS са първите от направление „Уеб front-end разработка”, което включва общо поредица от курсове по JavaScript, Photoshop, потребителско преживяване (UX) и Slice and Dice.

Преминалите успешно всички обучения могат да получат сертификат, а първите по успех участници от „HTML основи”, „CSS стилизиране” и „JavaScript основи” ще получат възможност да преминат в присъствена форма на обучение в останалите курсове от направлението, без да полагат допълнителни приемни изпити.

Коментар