16-годишен спечели Startup Weekend Varna

Приложението Wonder Mail Box,  разработено от Мартин Димов, анализира пощенската кутия и сортира писмата по проекти и теми

Приложението Wonder Mail Box, разработено от Мартин Димов, анализира пощенската кутия и сортира писмата по проекти и теми

Приложението за мобилен телефон Wonder Mailbox спечели Startup Weekend Varna – конкурс за стартиращи предприемачи, който за първи път се проведе и в морската ни столица.

Автор на приложението е 16-годишният Мартин Стоянов от Шумен. Той получава възможност да финансира стартиращия си бизнес с помощта на 9-милионния инвестиционен фонд LauncHub.

Wonder Mail Box е имейл клиент за iOS, който анализира пощенската кутия и сортира писмата по проекти и теми, избавяйки потребителя от бъркотията.

Второ място заслужи Fashorama – уеб сайт за отдаване под наем на дизайнерски рокли и аксесоари, а на трето е WunderChild – игра, която помага на родителите да открият таланта на децата си.

22 бъдещи предприемачи участваха с идеи за нов бизнес в Startup Weeekend Varna. 19 от тях бяха избрани от другите участници и сформираха екипи. След валидиране на бизнес моделите, се оформиха 16 екипа от програмисти, дизайнери, бизнес анализатори и маркетолози.

В рамките на 54 часа, с помощта на ментори и треньори с дългогодишен опит като предприемачи и изпълнителни директори на едни от най-големите български и международни компании, екипите създадоха 16 нови иновативни бизнеса във Варна (пълeн списък). Следващото състезание от формата Startup Weekend Varna ще се проведе догодина през май, отново в Grand Mall.

Коментари по темата: „16-годишен спечели Startup Weekend Varna”

добавете коментар...

  1. Ginka Petrova

    Грешка Мартин Димов

  2. Ginka Petrova

    Мартин Симов Стоянов не е от Варна , а е от Нови пазар.Едно прекрасно и умно момче с което се гордеем .

Коментар