Наближава Startup Weekend във Варна

startupweekend varna - top

От 31 май до 2 юни във Варна креативни и амбициозни хора с познания ще могат да намерят съмишленици и екип, за да започнат свой бизнес

Варна ще се приобщи към световната мрежа на популярния формат за светкавично започване на нов бизнес. В края на май морската ни столица ще се впише в географската карта на световната инициатива Startup Weekend.

Форматът дава възможност в рамките на 54 часа да се стартира нов бизнес. Събития по този формат се провеждат всеки уикенд в различни точки на света – от Лос Анджелис до Пекин.

Домакин на Startup Weekend Varna ще бъде Grand Mall, където от 31 май до 2 юни креативни и амбициозни хора с познания ще могат да намерят съмишленици и екип, за да започнат свой бизнес. Може да участва всеки, който има идея или професионален интерес в ИТ, маркетинг или друга бизнес сфера. Участникът сам избира проект и екип и в рамките на 54 часа стартира реален бизнес.

Всичко се осъществява на състезателен принцип, като жури от професионалисти, инвеститори и бизнес ангели оценява постигнатите резултати. Събитието дава възможност за създаване на контакти  със специалисти от различни сфери.

Идеята на организаторите от NewBiz Club – Варна, Център за изобретатели и предприемачи – ЦИП, 158 ООД, OpenCoffee Varna, VarnaLab и NewTrend.bg е да дадат шанс на по-малки фирми и отделни лица да покажат своите възможности и капацитет. ICN.Bg ще награди най-добрия проект с награда от 1500 лв. под формата на хостинг услуги. Предвидени са и допълнителни награди за най-успешните екипи от останалите спонсори на Startup Weekend Varna.

Интерес към събитието във Варна проявяват студенти и млади професионалисти от страната и чужбина, които вече подават документи за участие. Startup Weekend Varna е отворен за записване на страницата, като броят на участниците е лимитиран до 125.

Организаторите на събитието провеждат и 10-седмичен обучителен курс по предприемачество, за да подготвят младите професионалисти за срещата им с инвеститори. Курсът се провежда всеки вторник в Grand Mall.

Коментар