Онтотекст е спонсор и изложител на престижни международни конференции

Онтотекст, бизнес звено на Сирма Груп АД, е спонсор и изложител на най-престижните международни конференции по семантични технологии – “WWW2007” и “SemTech2007”.
16-та Международна конференция “WWW2007”, http://www2007.org/, която се проведе в Банфф, Канада, събра водещи изследователи, технолози и бизнеси на едно място. Конференцията включваше и изложба, където повечето от най-престижните доставчици на технологии като Google, Yahoo!, Microsoft, SAP, се представиха със свои продукти. Тази година над 1000 делегати от 40 страни от целия свят взеха активно участие.
Участието на Онтотекст в изложбата, привлече вниманието на предимно ориентирани към приложения участници, с демонстрация “на живо”. Измежду най-честите посетители на Онтотекст щанда бяха видни професори и ИТ ръководители от фармацевтични и нефтени компании.
За да отбележи края на успешната изложба и да благодари на всички партньори и клиенти за неоценимата им подкрепа, Онтотекст организира дегустация на български вина. Uniqato Melnik 2005 беше селектирано, като най-добро измежду 4-те представени.
Онтотекст, заедно с локалният си партньор в Калифорния Panaton Inc., е спонсор и изложител на конференцията „Semantic Technologies 2007” (позната като SemTech), която се провежда от 20 май до 24 май в Сан Хосе, Калифорния, САЩ.  На SemTech 2007 са пристигнали над 900 участника.
SemTech е глобална, индустриално-ориентирана конференция, за семантичните технологии и нейните приложения в Knowledge Management, Semantic Web, Intelligence, Life Sciences, и други.
Най-последните разработки на KIM платформата ще се демонстрират по време на презентация „Faceted Search and Popularity Trends through Co-occurrence Analysis on Semantic Annotations” от Борислав Попов в 11.45 ч. (м.в.) на 23 май според деловата програма на SemTech 2007, http://www.semantic-conference.com/2007/sessions/p5.html
Онтотекст, http://www.ontotext.com/ е лаборатория на Сирма Груп, която извършва научноизследователска дейност и разработва технологии, свързани с представяне на знания (KR) и компютърна лингвистика (CL/NLP).

Коментар