Технологии и море обещава УебТех 2007

Морската ни столица Варна за втори път ще приюти конференцията за Интернет-технологии и бизнес УебТех 2007 на 29 и 30 юни. Събитието среща хора от света на технологиите, които задвиждат интернет развитието.
Тази година участниците в УебТех ще научат за новите тенденции в областта на програмирането, базите данни, приложенията за Интернет и бизнеса в световната мрежа. Специално внимание ще бъде обърнато на т.нар. Rich Internet Applications, които са уеб приложения със свойствата и функциите на десктоп приложения.
Във Варна технологиите ще бъдат комбинирани с удоволствие – море, плаж и слънце. Домакини на събитието тази година ще бъдат Техническият университет и Катедрата по компютърни науки и технологии.
От началото досега над 6000 човека са преминали през лекциите и практическите занятия на УебТех и са се забавлявали истински на технологичното шоу, посочват организаторите. То събира студенти, специалисти и представители на бизнеса, за да се получи една успешна амалгама.
Гости и лектори на събитието са били специалисти като Ричард Столман – бащата на свободния софтуер и създател на GNU идеята, Дерик Ретанс – активен участник в РНР проекта, Ландън Брадшоу, чиято кариера включва големи компании като Моторола, и други известни имена.
Участието в УебТех е безплатно, но изисква регистрация в сайта на конференцията: http://wtconferences.com/.

Коментар