HP пуска екологични дискови масиви

Екологично-съобразни дискови масиви за бизнес критични среди пусна на пазара HP. Устройствата HP StorageWorks XP24000 Disk Array се интегриран с фамилиите от сървъри, продукти за мрежово съхранение на данни и услуги на компанията, за да бъде изградено цялостно решение.
Нов процесор и технология за осигуряване на XP24000 увеличават производителността и намаляват потреблението на енергия, спрямо предишните XP дискови масиви, посочиха от НР. Това прави системата подходяща за предприятия, търсещи екологична технология, която консолидира работата и намалява общите разходи по управление на изчислителни центрове.
XP24000 включва софтуер, който намалява общите разходи за изчислителен център, като при нужда автоматично разпределя дисков капацитет от виртуализиран масив за съхранение на данни. Софтуерът XP StorageWorks Thin Provisioning редуцира и ненужното потребление на енергия и генериране на топлина, като намалява общия брой дискове, необходими при подобни конфигурации.
Платформата XP24000 предлага пълни възможности за копиране на данни за комплексни, хетерогенни среди. Заменяемите по време на работа компоненти, непрекъсваемите онлайн актуализации и динамичното разделяне на партиции ще помогнат на компаниите да се адаптират към променящите се бизнес потребности, посочват от HP.
XP24000 също може да консолидира и управлява хетерогенни среди за съхранение на данни. Софтуерът HP StorageWorks XP External Storage e способен да виртуализира масиви на HP и други компании, като така предлага по-евтини решения за съхранение на данни, в по-лесна за управление среда. Системата поддържа до 247 петабайта от външни масиви за почти неограничен растеж на обемите от данни.
Новите масиви се предлагат с подобрения и по-евтин софтуер HP StorageWorks XP Array Manager, който позволява на потребителите да конфигурират, управляват, разделят на дялове и обезопасяват своите данни, използвайки уеб-базиран интерфейс.
Дисковият масив XP24000 е продукт от съвместната работа на HP с японската фирма Hitachi Limited. Системата се очаква на пазара през юли.

Коментар