Сайт напътства кандидат студентите

Сайтът KakviDaStanem.bg ще помага на кандидат-студентите по време на предстоящата кампания. Той вече съдържа информация за близо 100 от най-актуалните възможности за реализация на младите хора, 60 учебни заведения и предлаганите от тях специалности, а така също множество материали за работа и стаж, подготовка за кандидатстване и наемане.
Информацията в сайта продължава да се допълва с нови възможности за професионална реализация на завършващите висше образование, съобщиха от JobTiger.bg. KakviDaStanem.bg съдържа актуална информация за различни професии, специалности и за пазара на труда у нас.
Това е поредната инициатива на Фондация на бизнеса за образованието и JobTiger, насочена към създаване на реална връзка между пазара на труда и образованието в Бъгария. Сайтът стартира през февруари т.г. и беше една от финалните дейности на проект Пазар на труда на Американската агенция за международно развитие.
„Все още много млади хора у нас разчитат за избора на кариера предимно на съвети от близки и роднини и влияейки се от „модерни” или престижни специалности, без да знаят какво и къде ще работят след като завършат”, посочи Гергана Раковска, изпълнителен директор на Фондация на бизнеса за образованието.
„Нашата цел със сайта KakviDaStanem.bg е да им помогнем да направят информиран успешен избор, като им предоставим на достъпен език информация за тенденциите на пазара на труда и новите професионални възможности. Те ще могат да си създадат по-реална представа за различните професии и специалности, да се научат как да взимат решения и да планират кариерата си – все неща, които ние се опитваме да им предоставим с всички наши инициативи, насочени към развитие на системата за кариерно консултиране в образованието”, допълни Раковска.
Възможностите за реализация на младите хора в България стават все по-атрактивни, но от тях се очаква да бъдат по-добре подготвени и мотивирани да се реализират, смята Светлозар Петров, изпълнителен директор на JobTiger.

Коментар