HTC First – смартфон ала Facebook

На началния екран се показва лента с новини и фотографии от Facebook

Facebook и HTC обявиха дългоочаквания Android смартфон с предварително инсталирана „обвивка” Facebook Home. На специално събитие в централата на Facebook в Менло Парк шефовете на двете компании подчертаха, че на пазара няма друго мобилно устройство като HTS First с толкова удобен достъп до социалната мрежа.

Графичната обвивка Facebook Home с функции на социална мрежа е интегрирана в операционната система Android на ниво системни процеси и позволява на потребителите да обменят съобщения с приятелите си във  Facebook, без да напускат отвореното приложение.

Известията за входящи съобщения се показват над текущото приложение. Заедно с тях се показва и аватарът на изпращача. Потребителят може да отговори на съобщението или да го игнорира чрез функцията Chat Heads.

HTC First ще се предлага в четири цвята – черен, бял, син и червен

Началният екран на Facebook Home се нарича Cover Feed – вместо стандартните уидгети, присъщи на Android, се показва лента с новини и фотографии от Facebook. По такъв начин, взимайки смартфона в ръка, потребителят първо ще види новите съобщения от своите приятели. Четенето на всички новини от началния екран е по-удобно, отколкото по няколко пъти на ден човек да влиза в приложението, за да ги види.

Работата с Facebook Home е организирана чрез жестове. Така например, за да хареса някоя снимка в потока Cover Feed, достатъчно е потребителят да докосне снимката два пъти, а премахването на съобщение става с прокарване на пръст встрани.

Facebook Home ще се сваля като безплатно Android приложение от 12 април от официалния каталог Google Play. Компанията обещава да добавя в приложението нови функции всеки месец, а до края на годината да пусне и версия за таблети.

HTC First ще се предлага в четири цвята – черен, бял, син и червен. По неофициална информация, смартфонът има 4,3-инчов екран, двуядрен процесор Snapdragon и модули 3G/4G в различни диапазони.

HTC First излиза на пазара в САЩ на 12 април от оператора AT&T на цена 100 долара. Предварителни поръчки се приемат от вчера. Facebook има партньорски отношения и с други производители освен HTC в проекта за смартфон, вкл. Samsung, Sony, Huawei, Lenovo и TE.

Коментар