RedHat увеличава рязко персонала

RedHat е първата компания за отворен код с годишни приходи от над 1 милиард долара

RedHat е първата компания за отворен код с годишни приходи от над 1 милиард долара

Red Hat, единственият разработчик на отворен софтуер с годишни приходи от над 1 милиард долара, увеличава с бързи темпове персонала си. Работещите в компанията пък са доволни от свободната атмосфера, в резултат на което почти няма текучество.

В момента за Red Hat работят около 5700 души, като 1000 от тях са постъпили в компанията през миналата година. Разработчикът планира да назначи още 600-800 специалисти през 2013 г., разкрива генералният директор Джим Уйатхърст пред BusinessInsider.com.

Търсенето на специалисти в областта на отворения код е много високо. Хората на Red Hat са винаги на прицел от конкурентите, тъй като има недостиг на кадри в бранша. „Всички търсят таланти в сферата на отворения код и когато си зададат въпроса „Къде са тези таланти?”, на ум идва нашата компания”, коментира Уайтхърст.

Текучеството в отдела за изследвания и разработки на RedHat е само 1,5%, в сравнение с 5% средно за индустрията. И тук въпросът не опира до заплати и допълнителни привилегии, а в свободния дух на Open Source културата, на основата на която е изградена и корпоративната култура на RedHat.

“Изградили сме нашата култура по примера на Open Source културата – на основата на нейната хаотична натура, на факта, че хората могат да ми звънят по всяко време или да ме нарекат в лицето идиот”, пояснява Уайтхърст. „Ние си крещим едни на други, спорим и това в крайна сметка дава резултат. Хората, които са въвлечени в отворения код, се чувстват тук като у дома”, допълва той.

2012-та беше година на големи успехи за Red Hat. Компанията стана първият доставчик на софтуер с отворен код с приходи от над 1 милиард долара. Решенията на RedHat са насочени основно към обслужване на корпоративния сектор.

Коментар