Нулева лихва при покупка на оборудване на лизинг от Cisco

Cisco Capital, Райфайзенбанк България и Райфайзен Лизинг България стартираха специална програма за финансиране в подкрепа на малкия и среден бизнес (МСБ) у нас. Програмата предлага финансиране на покупката на Сиско оборудване при фиксирана лихва от 5% годишно и гъвкави условия под формата на лизинг или кредит.
0% е промоционалната лихва през първите три месеца на съвместната програма (31 май – 31 август 2007 г.) за всички малки и средни фирми, които искат да се възползват от финансирането.
Специалните условия за финансиране ще се предлагат от сертифицираните и SMB Select партньори на Сиско под формата на финансов лизинг или кредит. Опцията за лизинг се предлага чрез пакета Easy Lease, който предоставя финансиране от Cisco Capital и Райфайзен Лизинг. Опцията за кредит ще се предлага с помощта на Райфайзенбанк България.
Партньорите на Сиско ще помагат на компаниите да подготвят необходимите документи, както и в процеса на комуникация с Райфайзен. Програмата за финансиранедава възможност на МСБ бързо и с минимални първоначални инвестиции да използва предимствата на мрежовите и комуникационни технологии, които са жизнено важни за развитието на бизнеса и едновременно с това могат да намалят оперативните разходи и тези за финансиране, посочиха от Сиско.
Малките и средни фирми са ключова част от националната икономика, като представляват 99,3% от българския бизнес и осигуряват заетост на повече от половината от работната сила в България. Проведено наскоро изследване по поръчка на Сиско показва, че МСБ бързо възприема технологиите. Повече от 90% от участвалите в изследването изпълнителни директори заявяват, че високоскоростният интернет, фирмената компютърна мрежа и съхранението на фирмената информация са задължителни за техния бизнес.
Още близо толкова – 87%, оценяват сигурната мрежа като основен приоритет днес, а 82% заявяват, че IP комуникациите ще бъдат ключова технология през следващите 3 години. Участващите в изследването признават, че най-голямата бариера пред технологичното им развитие е цената на новите технологии (43% от респондентите).
„Покупката на оборудване чрез подходящо финансиране може да помогне за намаляване на бюджетните ограничения, като даде възможност на фирмите да инвестират в технологии, които подобряват продуктивността, ефективността и намаляват разходите”, коментира Петър Иванов, управляващ директор на Сиско за България.
„Конкурентните условия на финансиране, предлагани от Cisco Capital и Райфайзен правят информационните и комуникационни технологии на Сиско достъпни за повече фирми от МСБ и по този начин им дават възможност да осигурят на своите служители най-модерните средства за комуникация, което води и до по-добро представяне на компаниите на локалния пазар и в международен план”, допълни Иванов.
Условията на програмата за финансиране в България ще включват промоционална лихва от 0% за целия период на договорите, сключени до края на август 2007 г. След края на промоцията влиза в сила стандартната лихва от 5%. Срокът за погасяване е 24 или 36 месеца при фиксирана лихва.

Коментар