Интраком ще доставя услуги и защита на vivatel

Интраком България ще предоставя услуги, свързани с дизайна и инсталацията на телекомуникационната инфраструктура, и защитни съоръжения за мобилния оператор vivatel. Компанията, която е част от Интраком Телеком, подписа договор с “БТК Мобайл”, известна с търговското си име vivatel.
Очаква се проектът на стойност 13,6 милиона евро да приключи в рамките на две години, съобщиха от Интраком.
“Една от основните цели на Интраком Телеком е да увеличи дейността си на Балканите чрез ускорен трансфер на техническо ноу-хау и експертиза. Този договор е от изключително значение за нас, защото партньорството с компании като vivatel, един от най-динамичните играчи на българския пазар, допълнително увеличават потенциала на нашата компания”, каза Александрос Манос, CEO на Интраком Телеком.
Към момента vivatel, който стартира през юни 2004 година, предоставя телекомуникационни услуги на над 700 000 абоната в България. От 2005 година компанията има договори за взаимно свързване на мрежи с другите два мобилни оператора в България – Мобилтел и Globul.
Интраком Телеком е член на групата Concern Sitronics (Русия) и на Интраком Холдингс (Гърция). Компанията разполага с 2600 служители и дъщерни фирми в 12 страни.

Коментар