Сигурност от висок клас и за малкия бизнес

90% от всички пробиви в мрежовата сигурност са поради софтуерни или хардуерни уязвимости, според доклад на ФБР. Международна инициатива в областта на информационната сигурност OVAL (Open Vulnerability Assessment Language), поддържана от корпорацията MITRE и департамента по сигурност на САЩ, която цели да осигури отворено и достъпно за обществото съдържание по въпросите на сигурността.
Специалистите по сигурността от целия свят вече са внесли над 2 000 проверки за уязвимости в базата данни на OVAL. Такъв обширен списък позволява на администраторите по сигурността да идентифицират повече мрежови уязвимости, като ги поставя в позиция проактивно да управляват заплахите, вместо да реагират на тях.
Наскоро решението за цялостно сканиране за уязвимости, управление на кръпките (пачове) и проверка на сигурността GFI LANguard Network Security Scanner(N.S.S.) получи сертификат за съвместимост със стандарта OVAL, съобщиха от дистрибутора на GFI Software за България – „Бизнес Софтуер Дистрибутор“ ЕООД. По този начин N.S.S. вече предоставя пълната функционалност, използвана на индустриално ниво, вече и за потребителите в малкия и среден бизнес.
GFI са вградили проверките на OVAL като стандарт в своя продукт GFI LANguard N.S.S., като по този начин са увеличили неговите сканиращи способности и могат да гарантират, че критичните уязвимости се откриват без изискване за обширно администриране или въвеждане от страна на потребителя.
Като съвместимо с OVAL решение по сигурността, GFI LANguard N.S.S. е един от малкото продукти на пазара, които дават индустриално ниво на сигурност за малкия и среден бизнес, без да повишава цената, посочиха от компанията.

”Като вграждаме проверките на OVAL, ние даваме на фирмите способността да планират предварително заплахите и проактивно да се защитят, преди да е настъпила повреда” каза Андре Мюска, директор на отдела „Продукти за мрежова сигурност“ в GFI.

GFI LANguard N.S.S. се явява решение за управление на мрежовите уязвимости, което сканира, открива, оценява и поправя уязвимостите по сигурността в мрежата. Програмата сканира цялата мрежа, извършва над 15 000 проверки за уязвимости и открива възможните заплахи за сигурността.
Когато сканирането завърши, GFI LANguard N.S.S. осигурява необходимата функционалност и средства за инсталиране и управление на кръпките на всички 38 езика, поддържани от продуктите на Microsoft. Това се постига от една конзола, която също осигурява и възможност за подробен отчет.

Коментар