Виваком инвестира близо 300 хиляди лева в студенти

Образователните инициативи на Виваком покрива над 10 000 студенти

Образователните инициативи на Виваком покриват над 10 000 студенти

Виваком ще инвестира близо 300 хиляди лева в развитие на ново поколение професионалисти. Телекомът консултира на място студенти от шест големи български университета в цялата страна как да станат успешни в бизнеса и какви умения се изискват от бъдещите лидери в корпоративна среда.

Инициативите на Виваком покриват над 10 000 студенти от четирите най-големи софийски университета – Св. Климент Охридски, Техническия университет, УНСС и Нов български университет, както и Русенския университет „Ангел Кънчев” и СА „Д.А. Цанов” в Свищов.

Целта им е да запознаят младите хора с най-добрите практики в телеком бранша, както и да им дадат възможност да съберат информация от първа ръка как да се реализират най-добре в избраната от тях професия.

Младите хора получават съвети от успели мениджъри, тръгнали от студентската скамейка и създали успешни бизнес модели само за няколко години, участват в казуси с конкретна практическа насоченост и получават насоки за начина, по който да представят своите умения пред бъдещи работодатели.

Предимство на инициативите на телеком оператора е, че те се правят на място в учебните заведения, а голяма част от тях са интегрирани в програмата като допълнителни модули – каквато е например Техническата академия на Виваком в ТУ-София.

Коментар