Oracle и IBM ще си партнират у нас в областта на грид решенията

Партньорство в областта на грид-компютърните решения обявиха компаниите Oracle България и IBM България на технологичен форум в София. Двата гиганта ще предоставят решения, които носят ползи на клиентите и в същото време намаляват рисковете и несигурността.
„Това е първото ни съвместно мероприятие с IBM България от години насам, заяви Клод Коларо, управляващ директор на Oracle България.
“Oracle си партнира с IBM на глобално ниво вече от двайсет години и изборът на клиентите ни се обуславя на факта, че нашите технологии работят заедно много успешно. IBM е eдин от най-големите системни интегратори на Oracle в световен мащаб. Въпреки факта, че поставени в определен контекст имената на Oracle и IBM биха се възприели като две конкуруриращи се компании, то според много от нашите клиенти това словосъчетание за тях означава добавена стойност, синергия и правилното технологично решение – възможност да изградят инфраструктура, която да им даде силата да бъдат конкурентноспособни в индустрията, в която работят”, допълни Коларо.
“Създаването на „екосистема” между компаниите, предоставящи иновативни технологични решения, като партньорството между IBM и Oracle, ще донесе още повече добавена стойност за нашите общи клиенти в сравнение с „механичния сбор” на отделни продукти или решения”, заяви Георги Ранделов, генерален директор на IBM България.  
“Организациите трябва да са гъвкави и да реагират бързо на предизвикателствата – да отговарят на нарастващите изисквания на потребителите, да поддържат и увеличават печалбите, да увеличават продуктивността на своите служители и ресурси, да реагират на непредвидими заплахи Философията на IBM винаги е била да предлагаме на бизнеса технологични решения, които дават на компаниите производителност, гъвкавост и ценова ефективност”, добави Ранделов
IBM и Oracle правят значителни инвестиции, за да осигурят навременното предоставяне на продуктите на Oracle върху IBM AIX 5L и IBM System р сървъри с Linux операционна система. Oracle поддържа AIX 5L в цялото портфолио от бази данни, мидълуеър и приложения и възприема AIX 5L като стратегическа платформа за всички продукти на Oracle.

Коментар