Microsoft планира двустепенна автентификация

Двустепенна автентификация ще повиши сигурността на Microsoft акаунтите

Двустепенна автентификация ще повиши сигурността на Microsoft акаунтите

Microsoft подготвя система за двустепенна автентификация. Новата технология за достъп ще се използва от потребителите на Microsoft акаунти, съобщи electronista.com.

Системата цели да подобри сигурността на акаунтите и ще използва допълнителен цифров код. Очаква се решението скоро да бъде активирано за всички потребители.

Microsoft не е обявила официално подготвяната промяна, но източници на LiveSide съобщават за наличие на специално приложение за автентификация, наречено Authenticator, като последното му обновление датира от 4 април т.г.

Твърди се, че Authenticator се свързва с акаунтите на Microsoft чрез сканиране на баркод или въвеждане на секретен код. След това приложението периодично генерира код, който потребителят трябва да въвежда при вход в системата от непроверени устройства.

Подобен метод се използва и в системите за автентификация на други компании с голяма потребителска аудитория, вкл. Google, Apple и Blizzard. Преди повече от две години Google въведе възможност за верификационен код след името и паролата.

Коментари по темата: „Microsoft планира двустепенна автентификация”

добавете коментар...

  1. сда

    автентификация – звучи ми като “високопланински дълбоководен хард-дъга-дъбъл” 😀

    честно, някой да даде точен превод на “Authenticator” дори и всемогъщия google нищо незнае 😉

Коментар