Позвъняване издига клавиатурата на GSM

Финландският гигант Nokia подготвя за пазара нов модел ергономичен и естетичен телефон. 8600 Luna е изработен от стъкло, хром, стомана и титан. Моделът съчетава почти матово опушено стъкло с неръждаема стомана, а при звънене ергономичната клавиатура плавно се издига от стъкленото си легло.
„Внимание към детайла маркира всяка стъпка в процеса на разработка на Nokia 8600 Luna. Постарахме се преживяването от докосването до всяка повърхност да надмине очакванията”, заяви Хайки Норта, главен вицепрезидент на Mobile Phones, Nokia.
Балансът между естетика и ергономичност в дизайна на Nokia 8600 Luna е продължен и в характеристиките на телефона. За първи път се използва единичен микро-USB порт, който не само запазва аеродинамичната форма на дизайна от външно нараняване, но и позволява на притежателите на телефона по-лесно да осъществяват връзки, когато пътуват.
Екранът на Luna е широк и ярък, подходящ за обмен на снимки, направени с 2-мегапикселовата камера. Nokia 8600 Luna ще се предлага на пазара на цена от €700 без ДДС и други такси, съобщиха от компанията.

Коментар