Допълнителни 4000 уволнения подготвя Motorola

   
Неотдавна Motorola разкри, че ще уволни 3500 души до 30 юни тази година, за да достигне желаните годишни спестявания в размер на $400 милиона. Това обаче няма да е краят на съкращенията. От компанията съобщават за още 4000 уволнения, което е над 6% от работната й сила.

Допълнителните съкращения, наред с обособяването на приоритети за инвестиране, разумно харчене и контрол на разходите, се очаква да спестят още $600 милиона на Motorola през 2008. До края на тази година компанията очаква разходи от близо $300 милиона, свързани с извършваните съкращения.

Анализатори на индустрията за мобилни телефони сочат като виновник за сериозните проблеми на Motorola нейната слаба продуктова линия, писа dailytech. Когато пусна своя оригинален телефон RAZR преди две години, той беше най-добрият и стилистично изпипан хендсет, който компанията е имала. Оттогава обаче Motorola не може да повтори успеха на RAZR на пазара, въпреки опититите с пускането на следващи подобни продукти като KRZR.

След безбройни различни цветове и други изменения, най-накрая компанията ще пусне RAZR2 през месец юли. Истинското продължение на най-успешния хендсет на компанията ще бъде с 2GB памет, 2 MP камера, по-добри звукови качества и значително подобрен софтуер с поддръжка за Linux и Java.

Чрез спешните мерки за намаляване на разходите и с идващия RAZR2, Motorola се надява да съживи своя мобилен бизнес, преди да е изгубила още пазарен дял от конкурентите си Nokia и Samsung.

Коментар