Fuppi спечели състезание по финансова грамотност

Инициативата „Финансов иновационен лагер” привлече 70 ученици от цяла България

Инициативата „Финансов иновационен лагер” привлече 70 ученици от цяла България

70 ученици от цяла България се включиха в първото национално състезание по финансова грамотност „Финансов иновационен лагер”. Отборът победител в надпреварата спечели с идея за създаване на мобилно приложение, наречено „Fuppi”, съобщиха организаторите от Джуниър Ачийвмънт и Ситибанк България.

Инициативата „Финансов иновационен лагер” е най-значимото събитие в календара на програмата за финансова грамотност и банков мениджмънт на Джуниър Ачийвмънт и Ситибанк България. Проектът дава възможност на учениците да вникнат в реалните условия на бизнеса, да се запознаят с добрите практики и да се научат за икономически модели и инструменти за управление, прилагани на практика във финансовата сфера.

По време на състезанието младежите решаваха казус, свързан с разработването на иновативен финансов продукт/услуга или иновация в начина на ползване и предоставяне на вече съществуващите финансови услуги от гледна точка на потребителите.

Разпределени в 10 отбора по 7 ученика, учениците имаха на разположение компютър с интернет и 5 астрономически часа, за да подготвят решенията си, след което ги представиха пред жури. Fuppi, приложението победител, съвместява функции на социални медии и наръчник за финансова грамотност.

Коментар