Студентски компании с шанс за финансиране от Хюндай

Хюндай ще финансира с 15 000 евро иновативен проект на студентска компания

Хюндай ще финансира с 15 000 евро иновативен проект на студентска компания

15 000 евро безвъзмезден финансов стимул ще получи една студентска компания, която представи иновативен проект с голям бизнес потенциал. Отборът победител ще бъде определен по време на форума „Изгряващи звезди”, който се провежда в рамките на глобално партньорство на Джуниър Ачийвмънт и Хюндай и с участието президента на България Росен Плевнелиев.

За наградата „Брилянтен млад предприемачески екип” и 15 000 евро може да се състезават всички студентски компании, регистрирали се в платформата за участие в инициативата „Изгряващи звезди”. За целта младите екипи трябва да представят цялостна концепция, в която да фигурира дейността на стартиращата компания, устойчивостта на проекта и мотивация на предприемачите за реализирането му.

Жури от представители на Хюндай ще оцени бизнес идеите по следните критерии – бизнес потенциал на идеята, очакван финансов растеж, обществено приложение и влияние и креативност. Отборът победител ще бъде обявен на 5 юни в рамките на форума „Изгряващи звезди”.

Събитието се организира като кулминация на обучението на младежите по програмите на Джуниър Ачийвмънт България „Учебна компания” и „Учебна компания за студенти”.

В рамките кампанията участниците основават своя учебна фирма по модел на дружество с ограничена отговорност като набират дялове помежду си. Следвайки модела на „учене чрез практика” екипът генерира бизнес идея, организира работата във функционални отдели, провежда маркетингово проучване, разработва прототип на продукт/услуга, подготвя бизнес план и осъществява продажби, поясниха от Джуниър Ачийвмънт.

Коментар