Първа демонстрация на проекта „Kraken”

Sapphire-Now-1

HP и SAP показаха съвместната си иновация „Kraken” по време на Sapphire Now в Орландо, САЩ

Технологичните гиганти HP и SAP демонстрираха за първи път съвместната си иновация „Kraken” по време на конференцията Sapphire Now в Орландо, САЩ.

Проектът стъпва на HP сървъри и база данни, оптимизирана с „in-memory” технология SAP HANA, като целта е постигане на по-добри резултати при бизнес процеси и намаляване на рисковете за потребителите.

Системата Kraken, обявена през януари 2012 г., позволява на клиентите да съкратят времето, необходимо за бързо сключване на сделки, за анализ и обработка на огромни количества данни в рамките на един сървър, съобщи HP.

Прототипът на системата използва Xeon процесори от семейството E7 (Ivy Bridge-EX) и 12 терабайта памет. Разработен е специално за сложни, обхващащи много данни приложения, вкл. CRM, ERP, анализ на данни и управление на веригата за доставки.

С това решение клиентите могат да консолидират множество бази данни за онлайн обработка на транзакции (OLTP) и онлайн обработка на анализи (OLAP) в един вертикалено скалируем сървър. Системата подсилва възможностите на SAP HANA, като осигурява анализ в реално време на данни за транзакции и спестява време и ресурси при преместване на данни от една среда в друга.

„Организациите могат да обединят онлайн транзакции и аналитична обработка на едно място и да извършват анализи в реално време с невиждана досега скорост”, заяви Бил Вехте, главен оперативен директор на HP. Новото решение може да се разраства до най-високите нива на памет в рамките на един-единствен сървър за ускоряване на бизнес операциите.

„Проектът показва как големи организации могат да използват своите бизнес приложения, включително SAP Business Suite, с нарастващи количества данни във все по-кратки времеви прозорци. Това предложение ще промени из основи и завинаги пазара на бази данни”, коментира Вишал Сика, член на изпълнителния съвет на SAP AG.

Коментар