McAfee купува доставчика на защитни стени Stonesoft

McAfee добавя в портфолиото си ново поколение защитни стени от Stonesoft

McAfee добавя в портфолиото си ново поколение защитни стени от Stonesoft

McAfee обяви, че е направила финално предложение за закупуване на иноватора в защитните стени Stonesoft. Стойността на сделката обаче не се съобщава. 

Портфолиото на Stonesoft включва ново поколение защитни стени, система за предпазване от атаки, проектирани да избягват защитите (evasion prevention systems) и решения за  изграждане на SSL VPN.

С предстоящото придобиване, McAfee очаква да затвърди водещата си позиция в областта на мрежовата сигурност. Според Ройтерс, двете компании са се споразумели за сумата от 389 милиона долара.

„Планираме да интегрираме продуктите на Stonesoft с различни продукти на McAfee и да приложим на практика една от основните ни сили – стратегията за свързана сигурност (Security Connected). Stonesoft ще увеличи своя екип  със 7 200 експерта на McAfee”, коментира сделката Майкъл Де Чезаре, президент на McAfee.

Основана в Хелзинки, Stonesoft доставя решения за сигурност на над 6 500 клиента по целия свят, съобщиха от дистрибутора на McAfee у нас – Компютър 2000 България.

Коментар