Глобул пуска бял Sony Xperia Tablet Z

Xperia Tablet Z впечатлява със стилeн OmniBalance дизайн, както и с компактни размери

Xperia Tablet Z впечатлява със стилeн OmniBalance дизайн, както и с компактни размери

Глобул ще предложи българския пазар хитовия таблет Sony Xperia Tablet Z в бял цвят. Устройството излиза в магазините на оператора и неговите партньори на 29 август на цена от 999 лв. с ДДС с абонаментна програма Globul GoWeb Unlimited.

Xperia Tablet Z впечатлява със стилeн OmniBalance дизайн, както и с компактни размери. Това е най-тънкият 10-инчов таблет на пазара, който тежи едва 495 грама. Моделът има високи степени на водо- и прахоустойчивост (IP55 и IP57).

Xperia Tablet Z е оборудван с четириядрен процесор Qualcomm Snapdragon S4 Pro и работи под управление на операционна система Android 4.1 (Jelly Bean). Предоставя 10,1-инчов HD WUXGA дисплей с Mobile BRAVIA Engine 2 и две камери – основна 8-мегапикселова с Exmor R for mobile сензор, автофокус и дигитална стабилизация на изображението и предна 2-мегапикселова HD.

Таблетът включва Stamnia режим на батерията, който може значително да увеличи времето за работа на устройството в режим на готовност. Налични са разнообразни възможности за връзка, вкл. Wi-Fi, A-GPS, DLNA, HDMI и NFC за споделяне на съдържание само чрез допир на устройствата с функцията „One touch”.

Качеството на звука е обезпечено от технология S-Force Front Surround 3D и режим Clear Audio+ на Sony. Устройството разполага с 16 GB вградена памет, с възможност за разширение до 64 GB с допълнителна microSD карта.

Коментар