Нова защитна стена подсигурява до 1,5 млн. устройства

TZ поддържа високоскоростна защита от заплахи в криптиран по TLS 1.3 стандарта трафик
(снимка: SonicWall)

Ново поколение защитни стени осигурява мултигигабитова защита от малуер и рансъмуер, дори при атаки, прикрити в TLS 1.3 трафика, съобщиха от компанията за сигурност SonicWall.

Защитната стена е компонент, на който се разчита все повече с развитието на дистибутирани мрежи в организациите и рязкото увеличаване на броя отдалечени и мобилни служители. За да гарантира достъпно администриране, SonicWall въвежда нови „zero touch“, мултигигабитови защитни стени TZ серия 7 с възможности за софтуерно дефинирани клонове (SD-Branch).

Компанията е актуализирала и конзолата за управление, която позволява оптимизиране на операциите посредством модерен потребителски интерфейс.

Ключовите модели защитни стени SonicWall TZ570 и TZ670 от следващо поколение са първите такива продукти с десктоп форм-фактор, които предлагат мулти-гигабит интерфейси (5/10G) за свързване със суичове SonicWall или други мрежови устройства при разгръщането на софтуерно дефинирани клонове.

Като част от новата серия TZ, платформата SonicOS 7.0 улеснява администраторите при управление на сигурността с модерния си потребителски интерфейс, интелигентен преглед на устройствата, подобрен контрол на сигурността и критични мрежови възможности.

TZ570 и TZ670 са първите защитни стени в десктоп формат и мулти-гигабит интерфейси
(снимка: SonicWall)

Чрез използване на SD-Branch, връзката и сигурността към клоновете или отдалечените локации може да бъде реализирана за минути, при което се осигурява унифицирано наблюдение и засичане на заплахи от едно място.

Новите устройства могат да бъдат управлявани посредством актуализирания Network Security Manager (NSM) 2.0, който осигурява на организациите единен, лесен за използване облачен интерфейс за оптимизирано управление, анализ и отчетност.

Защитните стени TZ570 и TZ670 достигат скорост на елиминиране на заплахи от 2,5 Gbps, дори с включени всички услуги за сигурност. Те могат да се свържат и подсигурят до 1,5 милиона устройства или потребителя, което е нарастване с 900% на максималния брой връзки. По отношение на SSL/TLS, TZ570 и TZ670, могат да обработят до 30000 едновременни връзки с включена DPI инспекция.

Вече снабдени със „zero-touch“ възможности, защитните стени TZ са по-лесни за внедряване и управление и с помощта на новото мобилно приложение SonicWall SonicExpress. То позволява на администраторите да добавят TZ само за минути с помощта на лесен 1-2-3 процес: проста регистрация, свързване и управление.

Новата серия TZ поддържа високоскоростна защита от заплахи в криптиран по TLS 1.3 стандарта трафик, уточниха от производителя, чиито решения се предлагат у нас от дистрибутора АСБИС България.

Коментар