Bravia XR A90J – OLED телевизор с когнитивен процесор

A90J, флагмантът в OLED серията Bravia XR, имитира начина, по който виждаме и чуваме
(снимка: Sony)

Първият в света телевизор с когнитивна интелигентност, Sony Bravia XR A90J, се очаква на българския пазар през април. Предварителните продажби започват скоро, а цените на новите модели варират от 5399 лв. до 14 799 лв., съобщиха търговските представители на компанията.

Моделът A90J е флагманът в OLED серията Bravia XR, като използва изцяло нов метод на обработка, който надгражда над конвенционалния изкуствен интелект и е разработен да имитира начина, по който виждаме и чуваме. В основата на A90J стои когнитивният процесор Cognitive Processor XR, представян от Sony като революционен.

Когато наблюдаваме обекти, подсъзнателно се фокусираме върху определени точки. Cognitive Processor XR,  задвижван от когнитивeн интелект, разделя екрана на множество зони и засича къде е фокусната точка в картината. Докато конвенционалният изкуствен интелект може само да засича и анализира елементи от картината като цвят, контраст и детайл поотделно, новият Cognitive Processor XR може да извършва кръстосан анализ на серия от елементи едновременно, също като човешкия мозък.

По този начин всички елементи се оптимизират едновременно за възможно най-добър краен резултат, така че всичко в сцената да е синхронизирано и реалистично – нещо, което конвенционалният изкуствен интелект не може да постигне.

Новата Bravia XR серия телевизори на Sony включва модели с диагонал 55”, 65” и 83”
(снимка: Sony)

Cognitive Processor XR може също да анализира позицията на звука в картината, така че той да е в перфектен унисон със случващото се на екрана. Освен това преобразува всеки звук в 3D съраунд такъв, за да осигури реализъм и завладяващ звуков пейзаж. Той разбира, изучава и анализира огромни количества данни, интелигентно оптимизира всеки пиксел, кадър и сцена за най-реалистичната, жива картина и звук, постигани досега от Sony.

Телевизорите Master Series Bravia XRA90J 4K HDR OLED включват и ексклузивната услуга Bravia Core. Тя е предварително инсталирана на всички нови модели Bravia XR и потребителите ще получат селекция от Sony Pictures Entertainment премиум и класически заглавия, както и най-голямата колекция IMAX Enhanced продукции.

Bravia Core са първите телевизори в бранша, които използват технологията Pure Stream, благодарение на която постигат Ultra HD Blu-Ray еквивалентно качество с почти нулеви загуби при стрийминг със скорост до 80 Mbps.

Телевизорите Master Series Bravia XR A90J 4K HDR OLED с размери от 65” и 55” са вече налични за предварителна поръчка в избрани държави в Европа, скоро и в България, а моделът с размер от 83” се очаква по-късно през годината. A90J 55” струва 5 399 лв., моделът A90J 65” има цена от 7 399 лв., а A90J 83” ще се продава за 14 799 лв.

Коментари по темата: „Bravia XR A90J – OLED телевизор с когнитивен процесор”

добавете коментар...

  1. :o)

    дето се вика на английски … a bunch of shit 🙂

Коментар