LG PuriCare – филтрира прахови частици до 1 микрон

Пречиствателите на LG се отличават с имат въртяща се на 70° глава
(снимка: CC0 Public Domain)

Нови пречистватели за въздух на LG, предлагани на българския пазар, филтрират прахови частици до 1 микрон. Устройствата са достъпни в два размера – съответно за помещения до 60 и до 90 квадратни метра.

Прави впечатление дизайнът на пречиствателите, който ги отличава от останалите продукти от този тип. И двата модела – LG PuriCare AS60GDWV0 и LG PuriCare AS95GDWV0 – имат въртяща се на 70° глава и използват усъвършенствана технология за пречистване на въздуха LG 360° Total Care Filter System. Уредите генерират чист въздух на разстояние 7,5 метра, което позволява позиционирането им почти навсякъде в помещенията.

LG PuriCare са съвместими с функцията LG ThinQ, с която потребителите могат да включват уреда дори когато са извън дома. А докато се намират у дома, умен дисплей ще им покаже прецизна информация за концентрацията на фини прахови частици и миризми в цвят и цифри. Това е възможно благодарение на специални сензори, които задават параметри на въздушния поток и режима на работа на пречиствателя.

През зимата наличието на фини прахови частици е много по-интензивно, в сравнение с други периоди от годината. Пречиствателите LG PuriCare се справят с тях – те притежават 6-степенна филтрация на алергени, миризми, вредни химикали в атмосферата и прахови частици с големина до 1 микрон.

Пролетта пък е сезонът, който често се свързва с появата на алергии. В голяма част от случаите сред най-засегнатите са децата. Пречиствателите на LG са подходящи за помещения, в които играят и учат най-малките. По-големият уред има независимо работеща долна половина, пречистваща въздуха в ниските зони, като това позволява да се постави и в стаи с бебета.

Коментар