Windows 8.1 ще може да стартира в десктоп режим

Повечето потребители на Windows 8 си искат познатия десктоп

Повечето потребители на Windows 8 си искат познатия десктоп

В интернет изтече поредна информация за предстоящото обновление Windows 8.1, известно още с кодовото име Windows Blue. Сайтът WinBeta пише, че Microsoft може да вгради в операционната система опция за стартиране директно в десктоп режим.

Тази възможност липсва в Windows 8, но е желана от много потребители. В момента операционната система зарежда първоначално т.нар. стартов екран. За да стигнe до познатия десктоп, потребителят трябва да кликне на специална „плочка”.

Подобна процедура не само губи време на потребителите, но и предизвиква раздразнение. Връщането на опцията за пряко зареждане в десктоп режим би било напълно обосновано действие от страна на Microsoft, предвид предпочитанията на потребителите.

С въвеждане на подобрението, Microsoft ще се опита да повиши интереса към своята нова платформа. Повечето потребители не бързат да преминават към Windows 8, предпочитайки познатия интерфейс на Windows 7 и дори на Windows XP. По непотвърдена официално информация, Microsoft ще пусне обновлението Windows Blue през август. Има предположения също, че версия 8.1 ще обедини функции на настолна и мобилна ОС.

Коментар