Google Glass потеглят към разработчиците

Очилата Google Glass вече са на разположение на създателите на приложения

Очилата Google Glass вече са на разположение на създателите на приложения

Google вече доставя на разработчици на приложения първите очила с допълнена реалност. Компанията разкри също част от техническите характеристики на Google Glass.

Иновативното устройство има регулириуеми рамки и „възглавничка” за нос, така че да се адаптира към всяко лице. Комплектът включва две възглавнички за нос с различни размери.

Вграденият течнокристален дисплей е еквивалентен на 25-инчов екран, разположен на разстояние 2,4 м от потребителя. Камерата с резолюция 5 мегапиксела може да снима видео във формат 720p.

"Умните очила" на Google имат регулируеми рамки и различни възглавнички за нос

“Умните очила” на Google имат регулируеми рамки и различни възглавнички за нос

Очилата имат преобразувател за костна проводимост, който предава на потребителя акустични колебания чрез костите на черепа, а не през тъпанчетата. Предвидени са поддръжка на Wi-Fi 802.11 b/g и Bluetooth, както и 16 GB флаш памет.

Вградената батерия осигурява един ден автономна работа на очилата. При използване на функцията за видеозапис и видеочат Hangouts, това време намалява значително. Зареждането на батерията се извършва през micro USB порт, а в комплекта влизат кабел и захранващ адаптер.

Google Glass работят съвместно с Android смартфон с поддръжка на Bluetooth, като за целта се използва приложение MyGlass за платформа Android 4.0.3 (Ice Cream Sandwich) или по-нова. Програмата поддържа GPS навигация и SMS.

Същевременно Google започна да доставя първите очила (Google Glass Explorer Edition) на разработчици на приложения. Цената на устройството е 1500 долара. От компанията уверяват, че очилата и софтуерът за тях са напълно готови.

Интернет гигантът още не е съобщил кога точно ще пусне Google Glass на масовия пазар. Очаква се това да стане през 2014 г., съдейки по скорошно изявление на Сергей Брин, един от двамата основатели на Google, ангажиран със специалните проекти на компанията.

Коментар