Бизнесът у нас ще увеличава персонала

Бизнес доверието в световен мащаб остава на нивото от октомври 2011 г., но в последните шест месеца има лек ръст (източник: Регус)

Бизнес доверието в световен мащаб остава на нивото от октомври 2011 г., но в последните шест месеца има лек ръст (източник: Регус)

88% от българския бизнес планира да увеличи или да запази броя на служителите през 2013 г., твърди проучване на Регус. Показателят на индекса за бизнес доверие в България се е повишил от месец октомври 2012 г.

В световен мащаб, индексът за бизнес доверие на Регус е 114 пункта, като увеличението е с 3 пункта от месец октомври 2012 г., сочат резултатите от глобална анкета сред 26 000 бизнес организации в 90 страни.

В България индексът е 104 пункта, което е увеличение с 18 пункта в сравнение с шест месеца по-рано. 35% от българските бизнес организации отчитат нарастване на приходите и 29% увеличени печалби през последните дванадесет месеца.

Една от всеки две (11%) бизнес организации планират увеличение на броя на служителите с повече от 5%. Половината анкетирани смятат, че фирмите ще наемат повече работен персонал, а 35% маркират служители в продажбите и маркетинга.

Специалистите в продажби и маркетинг ще бъдат много търсени през следващите месеци. Бизнес организациите трябва да помислят как да назначат и задържат най-добрите в областта, за да гарантират, че могат да останат конкурентни в своя пазар, съветва Регус.

Всички тенденции сочат, че предлагането на гъвкаво работно време ще се превърне от “би било хубаво да го има”, към необходимо условие за наемане на работа, което е ключово за обезпечаване и задържане на най-добрите служители за всяка една компания.

Много млади хора навлизат на пазара на труда, а те имат много различно отношение към работата, като поставят гъвкавостта и качеството на живот над по-традиционните съображения.

Гъвкавото работно време носи допълнителни предимства, като помага на бизнес организациите да намалят разходите за постоянно офис пространство и да увеличат продуктивността на персонала, твърди Регус.

Коментар