Kobo Aura HD – „поршето” при четците на е-книги

Kobo Aura HD предоставя 6,8-инчов екран E Ink Pearl с технология ClarityScreen+ и резолюция 1440х1080

Kobo Aura HD предоставя 6,8-инчов екран E Ink с технология ClarityScreen+ и резолюция 1440х1080

Макар и в сянката на таблетите, четците на е-книги продължават да се радват на сериозно внимание от страна на потребителите. Тези устройства са по-тясно специализирани за конкретно приложение, в резултат на което имат изчистена функционалност и вършат отлично това, за което са предназначени.

Един от класните играчи на пазара за е-четци е компанията Kobo, която наскоро попълни линията си от устройства с модела Aura HD. Новият е-четец може да се определи като „поршето” в своя клас – оборудван е с 6,8-инчов екран E Ink с технология ClarityScreen+ и резолюция 1440х1080 пиксела (плътност 265 ppi).

Kobo твърди, че е постигнала най-добри показатели на екрана от всички достъпни на пазара е-четци. Компанията сравнява своя Aura HD с автомобилите Porsche. Е-четецът работи с гигахерцов процесор, предоставя безжичен модул Wi-Fi 802.11b/g/n, порт MicroUSB и 4 GB вградена памет с възможност за разширение с microSD флаш карти.

Kobo Aura HD е достъпен в няколко цветови варианта, вкл. бял, черен и кафяв

Kobo Aura HD е достъпен в няколко цветови варианта, вкл. бял, черен и кафяв

Прави впечатление подсветката ComfortLight, която може да се използва за четене в условия на ниска осветеност. В списъка от поддържани формати влизат EPUB, PDF, MOBI, TXT, HTML, XHTML, RTF, CBZ, CBR, както и JPEG, GIF, PNG и TIFF.

Kobo Aura HD има размери 175,7х128,3х11,7 мм и тежи 240 грама. Може да работи до два месеца с едно зареждане на батерията, ако се използва по 30 минути на ден. Е-четецът е достъпен на пазара на цена около 170 долара в няколко цветови варианта, вкл. бял, черен и кафяв.

Коментар