NETGEAR представи първи по рода си безжичен Smart комутатор

NETGEAR, Inc. (Nasdaq: NTGR), доставчик на високотехнологични маркови мрежови продукти в целия свят, дистрибутиран в България единствено от Солитрон, представи нов безжичен Smart комутатор от серията ProSafe (WFS709TP) – първото в индустрията устройство за управление на безжичната връзка с пълни възможности за контрол, създадено да посрещне нуждите на разрастващата се безжична инфраструктура на малките и средните фирми. ProSafe Smart Wireless Switch е богато на възможности средство за управление на безжичната мрежа, което предлага качеството и сигурността на връзка от корпоративен клас, като дава възможност за конфигуриране, контрол и управление на до 48 безжични точки за достъп в безжичната инфраструктура.
С вградена поддръжка на захранване по мрежа (PoE), ProSafe Smart Wireless Switch осигурява сигурно и стабилно безжично покритие за устройствата в мрежата. Усъвършенстваните функции за контрол на сигурността позволяват на устройствата в мрежата да комуникират безопасно помежду си. С вградения инструмент за планиране на радио честотата (RF Planning tool), ProSafe Smart Wireless Switch позволява на системните администратори да въведат параметрите на сградата и работните помещения, за да изчислят радиочестотните им характеристики и планират оптималното позициониране на точките за достъп. В добавка безжичният контролер поддържа IntelliFi™ управление на радиочестотния сигнал, което автоматично настройва мощността на излъчване, канал, баланс на натоварването и избягване на смущения, за да осигури постоянно безжично покритие. Новият комутатор на NETGEAR предлага функции от корпоративен клас, като RADIUS и поддръжка на AAA сървър, като позволява на фирмите да обединяват кабелната и безжичната мрежа в една обща инфраструктура.
Безжичното ProSafeSmart решение на NETGEAR се състои от NETGEAR ProSafe Smart Wireless Switch (WFS709TP) и NETGEAR ProSafe “Light” безжични точки за достъп (NETGEAR ProSafe 802.11g Light безжична точка за достъп (WGL102) и NETGEAR ProSafe Dual Band Light безжична точка за достъп (WAGL102).
„Досега възможностите за разширяване на безжичната инфраструктура на малките и средните фирми бяха сериозно ограничени, т.е. безжичните точки за достъп се конфигурираха и управляваха индивидуално. Това неминуемо доведе до абсолютен кошмар за сигурността и поддръжката на всяка безжична мрежа, тъй като организациите постоянно разширяват инфраструктурата си, като поставят допълнителни точки за достъп. И след като всяка нова точка за достъп се поставя и конфигурира сама за себе си, това значително ограничава възможностите за допълнително разширяване на мрежата, като същевременно се увеличават и общите разходи”, обясни AleksandraVerhoeve, Sales Manager Eastern Europe & CIS. “Безжичното ProSafe Smart решение на NETGEAR предлага на малките и средните фирми възможността лесно и достъпно да инсталират скалируема, сигурна и богата на възможности безжична мрежа, която лесно се интегрира във вече съществуваща кабелна мрежа. Богатите характеристики от корпоративен клас позволяват на системните администратори да разполагат безжични точки за достъп, като предварително знаят тяхното покритие; централизирано да управляват и прилагат мрежова политика за сигурност и да осигуряват стабилна безжична връзка в работните помещения, за да може прогресивно да се увеличава продуктивността на служителите, като същевременно се намалява сложността на мрежата.”
ProSafe Smart Wireless Switch (WFS709TP)
NETGEAR ProSafe Smart Wireless Switch (WFS709TP) е безжичен контролер, който позволява на малките и средните фирми да разполагат безжична LAN инфраструктура с централизирано управление, с която да управляват множество безжични точки за достъп.
NETGEAR ProSafe Smart Wireless Switch предлага на клиентите богат набор от функции, включително възможността неусетно да преминават между различни безжични точки на достъп, централизирано управление и сигурност, вграден инструмент за планиране и управление на радиочестотния сигнал, както и проследяване на местоположения. Той разполага с вградена поддръжка на захранване по мрежа (PoE) на 8 10/100 Ethernetпорта за лесна инсталация на точки за достъп, както и 10/100/1000 uplink порт за свързване с допълнителни PoE комутатори за инсталация на още безжични точки за достъп към мрежата. Възможностите за сигурност включват: 802.1x, поддръжка на EAP-PEAP, EAP-TLS, EAP-TTLS, 802.11i, филтриране на MAC адреси, SSID и автентикация по местоположение; новият WFS709TP също предлага и функции от корпоративен клас, като RADIUS и LDAP-базирана поддръжка на AAA сървъри, която позволява на фирмите да обединяват кабелен и безжичен достъп в една обща инфраструктура.
Един самостоятелен WFS709TP може да управлява до 16 безжични точки за достъп и до 256 потребителя за комутатор. Цялото ProSafe Smart решение може да поддържа до 3 безжични Smartкомутатора, конфигурирани да управляват до 48 NETGEAR ProSafe точки за достъп, включително ProSafe 802.11a/g Dual Band Light безжична точка за достъп (WAGL102), ProSafe 802.11g Light безжична точка за достъп (WGL102) и ProSafe Dual Band безжична точка за достъп (WAG102).
За увеличаване на възможностите и ефикасността на мрежовата инфраструктура, WFS709TP има вградено IntelliFi управление на радиочестотния сигнал, което позволява автоматично конфигуриране на всички параметри на радио връзката, като по този начин осигурява непрекъснато безжично покритие. С възможността да се въведе план (изображение) на етажа, броя на етажите, размерите на сградата, желаното покритие и допустимите стойности на отклонение, системните администратори могат да използват вградения инструмент за да предвидят радиочестотните характеристики на сградата, да изчислят оптималното разположение на безжичните точки на достъп и след това да наблюдават постигнатите резултати.
Като осигурява гъвкавост в мрежата за защита на критични приложения, новият WFS709TP поддържа хардуер, толерантен към повреди (може да работи, дори при дефект или отказ на някои от компонентите му) със стандартното за индустрията N+1 повтаряне на безжичния контролер и застъпване на безжичните точки за достъп, с което може да осигури стабилно безжично покритие навсякъде, без да има зони без обхват.
ProSafe 802.11a/g Dual Band Light безжична точка за достъп (WAGL102)
Гъвкава точка за достъп от бизнес клас, управлявана от WFS709TP, която предлага сигурна, надеждна, високоскоростна безжична връзка и в двете 5 GHz и 2.4 GHz 54 Mbps радио честоти.
NETGEARProSafe 802.11gLightбезжична точка за достъп (WGL102)
Гъвкава точка за достъп от бизнес клас, управлявана от WFS709TP, която предлага сигурна, надеждна, високоскоростна безжична връзка в 2.4 GHz 54 Mbps радио честота.
WFS709TP, WAGL102 и WGL102 се предлагат с доживотна хардуерна гаранция при закупуване на ново изделие и ще бъдат налични в складовете на Солитрон през третото тримесечие на 2007 г.

Коментар