Всеки ден се активират 1,5 млн. нови Android устройства

Платформата Android превръща смартфоните в масово достъпен продукт

Платформата Android превръща смартфоните в масово достъпен продукт

Всеки ден в света се извършват по 1,5 милиона активации на нови Android устройства, съобщи председателят на борда на директорите на Google Ерик Шмид. Още през септември миналата година броят на дневните активации е достигнал 1,3 милиона, докато през декември 2011 г. е бил 700 хиляди, уточни Шмид по време на конференцията Dive Into Mobile.

Според бившия CEO на Google, ключът за бъдещия ръст и следващите пет милиарда души, желаещи да се включат в мрежата, ще са смартфоните на цена от 100 долара. Днешните технологични тенденции предполагат появата на подобни устройства след две години.

За да демонстрира еластичността и полезността на Android като операционна система дори на стари устройства, Шмид показа модел T-Mobile G1 с последна версия на мобилната платформа. „Работи, макар и малко бавно”, каза мениджърът.

Шмид засегна и въпроса за важността на браузърите за смартфони, както и добрата безжична връзка в развиващите се страни. В момента с бързи темпове започват да навлизат технологиите от четвърто поколение 4G LTE.

Коментари по темата: „Всеки ден се активират 1,5 млн. нови Android устройства”

добавете коментар...

  1. Ivko

    От продажбата на всяко андроид устройство се взима такса, която отива в Майкрософт.
    Скоро и Oracle ще осъдят Google, за да взимат също пари. Андроид е вече една злодейска и мръсна система. Вече има свободни алтернативи на Андроид за мобилни устройства това са Ubuntu и системата на Mozilla.

Коментар