Конзолата Wii разболява рамото

Испански лекари откриха ново заболяване, свързано с употребата на конзолата за игри Wii. За симптомите съобщава д-р Хулио Бонис, член на екип изследователи от Барселона, писа dailytech.
Първите симптоми докторът открил у себе си. След няколко рунда интензивни игри на виртуален тенис, Бонис почувствал болки в рамото. По-късно, същите симптоми се появили и у негов приятел. Заболяването било наречено от своя откривател Wiiitis.
За лечението на новооткритата болест Бонис препоръчва противовъзпалителни и обезболяващи препарати в продължение на една седмица. По-страшна за запалените геймъри обаче е нуждата от пълно въздържание от игри с Wii.
Според испанския лекар, броят на заболелите от Wiiitis е значително по-голям отколкото е известно към момента, заради неправилни диагнози.
И преди откритието на Бонис лекарите свързваха някои заболявания с конзолата за игри на Nintendo. През 90-те години в американския щат Уисконсин бяха регистрирани редица случаи на пациенти с травми на палеца, получени от многократно натискане на бутона на контролера на конзолата NES.

по темата: „Конзолата Wii разболява рамото”

добавете коментар...

  1. Гост

    BULLSHITS !

    Тоя доктор са му платили от конкурентните фирми (M$ and Sony) за да плямпа простотии. Растежение можело да се получи – ми то във всеки спорт може да се получи разтежение – дай да забраниме спорта или да го обявиме за опасен. Кво по-полезно от движението. Wii е супер защото геймърите не се заседяват, а се движат докато играят.

    Такива корумпирани капацитети като тоя доктор трябва да се бият с тояги, ама още по-виновни са тия псевдо-журналисти търсачи на сензации, които му дават трибуна да излива помията си.

Коментар