Yahoo стартира тематичен видео сайт

Yahoo стартира тематичен видео сайт
Страницата предлага филмова търсачка, каталог, ревюта…
02/06/2006
Тази седмица Yahoo
стартира нов уеб сайт, чиято цел е лесното откриване на видео материали в мрежата, съобщи Джейсън Зажак, главен мениджър в социалния отдел на компанията. Страницата включва търсачка в горната част, както и филми, подбрани тематично или по популярност сред аудиторията. Потребителите също могат да откриват онова, което търсят, използвайки готовите категории.
Резултатите от търсенето предлагат детайлна информация за съдържание, продължителност и източник на видео материала, а също показват кратко ревю и рейтинг на конкретния филм. Чрез Yahoo Mail и Yahoo Messenger може да се изпраща линк към тази информация до приятели и познати.
Потребителите могат да копират видео материал в свой собствен блог и в други сайтове, както и да създават страници, посветени на свои любими филми и така да изграждат публично достъпен плейлист.
Yahoo предоставя и възможност за качване на филми на новия сайт на компанията, стига човек да притежава правото да ги разпространява. След ъплоуда Yahoo просто ще има правата за излъчване на материала.

рубрика: Uncategorized

Коментар