Теодор Милев поема длъжност в централата на Microsoft CEE

Теодор Милев, управляващ директор на Майкрософт България, приема нов пост в централния офис на Майкрософт за Централна и Източна Европа, съобщиха от компанията. Той ще поеме новите си отговорности от 1 юли, като ще отговаря за цялостната стратегия и успешната реализация в цяла Централна и Източна Европа на една от най-важните програми на Майкрософт в сферата на обучението – „Партньори в познанието”.
През последните 7 години видях на практика огромното значение на инициативата „Партньори в познанието” за нашата страна и наистина осъзнавам колко много положителни промени може да донесе на другите страни в региона”, каза Теодор Милев.
“Като управляващ директор на Майкрософт България, Теодор постоянно доказва обвързаността си с инициативите ни в сферата на образованието и в частност с „Партньори в познанието. Сигурен съм, че неговата отдаденост и хъс да постига високи резултати ще помогнат на повече граждани на Централна и Източна Европа да реализират потенциала си чрез тази уникална инициатива”, каза Вахе Торосян, вицепрезидент на Майкрософт за ЕМЕА и президент на Майкрософт за Централна и Източна Европа.
Теодор Милев се присъединява към Майкрософт през юни 2000 г. като управляващ директор на местния офис на корпорацията. Той ще продължи да изпълнява сегашната си длъжност, паралелно с новите си задължения, до назначаването на негов приемник. 
Партньори в познанието” е глобална инициатива на Майкрософт, която стартира през 2003 г. Нейната цел е да подобри и улесни работата както на преподавателите, така и на учениците, за повишаване на ефективността на образователния процес.
За четири години от старта на "Партньори в познанието" в България са обучени над 3000 ръководители на учебни компютърни кабинети (по един за всяко българско училище). Обучени са и над 800 учители от 5-8 клас по програмата „Използване на Майкрософт Офис с образователна цел.
В рамките на инициативата са издадени 4500 учебника по четири от локализираните програми. Открити са също 28 Академии за информационни технологии за обучение на учители във всички областни центрове на страната в партньорство с Националния педагогически център. Стартира и програмата „Академия за информационни технологии”, насочена към средното образование;
Локализиран и адаптиран за нуждите на българските учители е порталът „Мрежа на учителите-новатори” (www.teacher.bg).
Към момента в глобалната инициатива „Партньори в познанието” участват 101 държави.

Коментар