Момче прогони с меч крадец на PlayStation 3

Поредна случка с конзолата за игри PlayStation 3 разбуни духовете в геймърските среди.
Двама младежи в щата Флорида нахлули в дома на семейство Фернандес, за да откраднат конзола за игри PlayStation 3. Хулиганите атакували къщата в момент, когато родителите на Диан и нейния брат Демиан били на работа, разказва PS3 Fanboy.
Уплашена от шума, петнадесетгодишната Диан се скрила в гардероба, а по-малкият й брат в същото време спал в своята стая. Престъпниците задигнали набързо по-скъпите украшения от дома и се насочили към главната цел – конзолата за игри на Sony.
Как да знаят обаче бандитите, че Демиан имал кафяв пояс по карате. Още по-малко подозирали за неговите умения с японския меч, който момчето пазело в стаята си.
Когато един от злодеите излязъл от стаята на Диан с празна кутия от конзолата, за да постави в нея откраднатото устройство, срещу него застанал братът-каратист. Докато разбере за какво иде реч, Хавиер Котера получил удар с меч в гърдите.
Уплашен толкова, че чак си загубил ума, неканеният гост изхвърчал от къщата и се приютил под палма в съседния двор, където не след дълго го открило полицейското куче. Неговият партньор обаче успял да се измъкне и скрие, без да опита допира от студения метал на японски меч.
Хавиер Котера предстои да се яви в съда, а в момента е освободен от ареста под залог. Демиан е герой в историята, която би могла да има и друг завършек, ако крадците носеха оръжие.

Коментар