Autodesk разширява партньорската програма за производствени решения

Компанията Autodesk обяви, че все повече разработчици от мрежата Autodesk Developer Network, която включва над 2700 партньори, създават софтуер, който обогатява и разширява функционалността на нейните производствени решения. В резултат, производствените компании сега могат по-лесно да се възползват от широк спектър цялостно интегрирани и оперативно съвместими решения, които им помагат да проверят идеите си още преди те да бъдат осъществени.
„Аутсорсингът, масовата практика да се отговаря на специфичните нужди на клиентите и глобалната конкуренция променят производствената индустрия и начина, по който компаниите проектират и произвеждат продукцията си”, каза Роберт Крос, вицепрезидент на Autodesk.
„Тъй като работим тясно със софтуерни компании по цял свят, можем да осигурим решения, които отговарят на всеки аспект от процеса на проектиране и производство. Всеки продукт, който клиентите искат да визуализират, симулират и анализират в реални условия още в началния етап на проектиране, е вече на тяхно разположение чрез Autodesk и нейната партньорска мрежата”, допълни Крос.
При създаване на софтуера Autodesk Inventor – основа за дигитални прототипи – е получена много силна подкрепа от трети страни, посочиха от компанията. Функцията DWG True Connect в Inventor позволява на производствените компании да добавят силата на 3D към съществуващите 2D процеси и да внедрят в работния си поток анализ и симулация в реални условия.
Повече от 75 търговски компании са участвали в програмата „Autodesk Inventor Certified Application Program”, като броят на молбите за сертификация продължава да нараства, по информация от Autodesk. Продуктите на тези компании са оперативно съвместими със софтуера Inventor и се придържат към указанията, предоставени от Autodesk. Така клиентите могат да получат подходящи работещи комбинации от продукти, които да отговорят на нуждите им.
TechniCon Systems, сертифициран партньор на Autodesk Inventor, разработва уеб-каталог и конфигурационен софтуер, който позволява на производителите да предлагат и продават комплексни продукти онлайн. Софтуерът се ползва от производители, които искат да приложат масовата практика да се отговаря на специфичните нужди на клиентите в широк спектър от области, включително индустриални компоненти, електроника, логистика, осветителни тела и мебели за хотелския и ресторантски бизнес.

Autodesk Developer Network ни позволява да разработваме софтуер, който дава възможност на потребителите да оставят своя собствен CAD почерк отвъд инжинеринга и да навлязат в сферите на продажбите, маркетинга и информационните технологии”, каза Тони Миранте, президент на TechniCon. “Ползването на Inventor за създаване на мощна онлайн продуктова конфигурация и дигитални прототипи улеснява производителите при продажбата на комплексни продукти и им позволява да специфицират продукцията си още в ранния етап на проектиране”, допълни той.

Коментар