Български софтуер Infozone стъпва в Сърбия и Черна гора

Infozone информира притежателите на Android устройства за обектите, намиращи се в близост до тях

Infozone информира притежателите на Android устройства за обектите, намиращи се в близост до тях

Българското мобилно приложение Infozone излиза на пазарите в Сърбия и Черна гора. Това ще стане чрез сключване на договор с локален партньор от Сърбия, който ще подготви и адаптира софтуера за стартиране на дейност в тези страни, съобщи разработчикът Калатори ООД.

Черна гора е избрана за първата страна от международната експанзия на Infozone, поради предстоящия силен туристически сезон и концентрирането на бизнеси, които могат да се възползват от платформата за мобилен маркетинг и услуги, базирани на местоположението. През лятото населението на страната нараства значително, поради наплива на туристи, основно от Сърбия и Русия, поясниха от Калатори.

Infozone предлага услуги, базирани на местоположението (LBS – Location Based Services). Използвайки информация за локацията на потребителя, приложението му предоставя информация за заобикалящите го търговски обекти, заведения, исторически паметници и др.

Чрез Infozone всеки притежател на Android смартфон може не само да се информира за обектите, намиращи се в близост до него, но и да научи повече за тях, да види снимки, както и да им се обади направо чрез вградената click-to-call функционалност. Потребителят може да се възползва също от различни промоционални предложения на търговските обекти.

В добавка към мобилния софтуер функционира и уеб порталът infozone.bg, който също предоставя информация за търговските обекти, включени в системата. Засега приложението е достъпно във версия за мобилната операционна система Android, в процес на разработка е и версия за iOS.

Със стъпването си на пазара в Черна гора мобилното приложение ще бъде изцяло преведено на английски език, за да е достъпно за международни потребители като универсален инструмент за локално търсене. Така екипът ще осигури лесна експанзия на проекта в други страни.

Още в началото приложението е замислено като международен проект. „В лицето на Infozone България може да излъчи един успешен технологичен проект на световно ниво“, коментира Емилиян Енев, създател на проекта и управител на Калатори ООД.

Infozone може да бъде свалено безплатно на всяко Android устройство от онлайн магазина Google Play.

Даунлоуд: Infozone

Коментари по темата: „Български софтуер Infozone стъпва в Сърбия и Черна гора”

добавете коментар...

  1. Иванов

    Пробвах приложението – наистина носи добра стойност ! Препоръчвам ! Успех на екипа

Коментар