Над 300 нови функции в следващата ОС на Apple

Почти финална версия на новата операционна система Mac OS X 10.5 Leopard представи през седмицата Apple. Демонстрацията се състоя на конференцията за разработчици WWD в Сан Франциско.
Leopard е пълна 64-битова операционна система с над 300 нови функции, според представителите на Apple. Работният десктоп е изпълнен в нов стил с опростена организация. Преработеният Finder поддържа CoverFlow и има възможност за търсене и в мрежови компютри.
Добавена е функция за отдалечено свързване “Back To My Mac” с идентификация на IP адреса на компютъра. Въведена е нова система за автоматично възстановяване на загубени файлове, преработени са iChat и Mail. Мощната функция Spaces създава групи приложения и превключва мигновено между тях.
Въпреки че е напълно 64-битова операционна система, Leopard поддържа съществуващите 32-битови приложения и набора от драйвери за Mac OS X. Системата е оптимизирана за работа с многоядрени процесори и включва средства за достигане на максимална производителност при използване на новите чипове на Intel.
Премиерата на Mac OS X 10.5 Leopard на пазара се очаква през октомври. Лицензът за един потребител ще струва 129 долара в САЩ.

по темата: „Над 300 нови функции в следващата ОС на Apple”

добавете коментар...

  1. cenata

    Mac отдавна имат егати яките функции! Това чудо според мен е най-иновативната OS която някога е правена. Просто хората не седят на едно място. Всеки път като гледам някое от demo-тата на МАК направо ми иде да ида да си купя един 🙂

  2. чичко

    Другари от Apple, добре разработвайте вашата ОС, че да има Microsoft какво да копират и после да рекламират, и предлагат като свои нововъведения.
    Няма да им е за първи път.

Коментар