Излиза най-бързата Ubuntu версия 13.04

Потребителите на новата Ubuntu версия ще усетят реално увеличение на скоростта на работа и плавност на графичния интерфейс

Потребителите на новата Ubuntu версия ще усетят реално увеличение на скоростта на работа и плавност на графичния интерфейс

Днес излиза най-бързата версия на операционната система с отворен код Ubuntu 13.04. Платформата включва множество подобрения, които правят новата версия най-бързата и визуално най-съвършената до момента.

Разработчиците са имали за цел за постигнат максимална производителност при работа с мобилни системи, вкл. съкращаване на времето за реакция при ежедневни задачи и намаляване на обема на заеманата памет.

Ubuntu 13.04 се зарежда с 40% по-бързо, спрямо предходните версии, на настолни системи Acer Veriton с процесори Intel и AMD, заема с 50 MB по-малко оперативна памет, има по-малък размер на образа и намалява енергийната консумация, съобщи ZDNet.

Новата версия включва набор от инструменти за разработчици Developer Preview SDK, който позволява създаване на „нейтив” приложения за Ubuntu устройства. С помощта на този SDK разработчиците могат да създават единни приложения за устройства с различни формати и да ги публикуват в онлайн магазина Ubuntu Software Centre – като един пакет за всички устройства.

Все още обаче има някои различия в кода на приложенията за Ubuntu 13.04 и версиите, предназначени за таблети (Ubuntu Touch) и смартфони. Canonical, разработчикът на системата, обещава да преодолее тези различия в следващите версии на операционната система, в частност още в изданието Ubuntu 13.10, което се очаква през октомври 2013 г.

Идеята на Canonical е Ubuntu да покрие изискванията на различни клиентски устройства – таблети, смартфони и настолни компютри. По-голямата работа в това направление вече е свършена, коментира генералният директор на компанията Джейн Силбър. По неговите думи, потребителите ще усетят реално увеличение на скоростта на работа и плавност на графичния интерфейс.

Даунлоуд: Ubuntu 13.04

Коментари по темата: „Излиза най-бързата Ubuntu версия 13.04”

добавете коментар...

  1. Venci

    наистина е точно така. Направо лети на компа

Коментар