Цените за роуминг в Европа падат драстично

Цените за роуминг в Европа падат драстично
200 милиона потребители ще се възползват от новите тарифи
03/06/2006
Някои от най-големите мобилни оператори в Европа, включително британският Orange и немският T-Mobile, подписаха споразумение в четвъртък за драстично смъкване на цените за роуминг услуги. Около 200 милиона потребители в границите на Европейския съюз ще се възползват от новите тарифи, коментира BBC.
Съвместното решение беше взето най-вече под влияние на Европейската комисия, която се изказа критично относно високите цени, които потребителите плащат за разговори в чужбина. Организацията буквално заплаши мобилните оператори, че ще приеме закон, който да изисква еднакво таксуване на разговори в страната и зад граница.
Когато Европейската комисия направи първите си негативни коментари по въпроса, GSM асоциацията контрира критиката, като каза, че още миналата година цените за роуминг са паднали с 8%. Операторите пък настояваха, че е нормално да има разлика в таксуването на „вътрешни” и „външни” разговори.
Въпреки всичко анализаторите смятат, че в бъдеще множество компании ще се присъединят към споразумението, подписано в четвъртък.
 

рубрика: Uncategorized

Коментар