Xerox България подписа партньорски договор с Национални Архиви Корп.

Xerox България сключи договор за партньорство с Национални Архиви Корп. за доставяне на аутсорсинг на услуги за управление на документи. В съвместните проекти за своите клиенти, двете компании предоставят завършен цикъл от услуги по електронно съхранение на документи, от страна на Xerox, и физическото им съхранение, чрез Национални Архиви Корп.
Xerox Global Services, стратегическото подразделение на американската компания, предлага готови решения за дигитализация на хартиени документи, автоматизирано извличане на съдържанието и електронното им архивиране. Ресурсите на Xerox Global Services и ноу-хауто в областта позволяват дигитализацията на милиони страници, посочиха от компанията.
„Все повече организации в България се ориентират към аутсорсинг на дейности, които не са ключови за техния бизнес. Точно те са нашият целеви сегмент, тъй като ние им помагаме да се справят с огромните масиви хартия, които съхраняват и да намалят своите разходи, чрез освобождаване на офисни площи, бързо намиране на необходимите им документи и елиминиране на риска даден документ да бъде изгубен, заяви Огнян Киряков, генерален мениджър на Xerox България.
Подразделението Xerox Global Services започна своята дейност и на българския пазар в средата на миналата година. Сформиран е екип и са установени връзки с локални компании-партньори с цел предоставяне на пълна и завършена услуга, поясни Киряков.
При срещите с нашите клиенти, доста често получавахме запитвания за това колко бързо ще имат достъп до документи си и дали бихме могли да им предложим и услуги по дигитализация и бързо търсене на документи по дадени параметри. Когато Xerox се свързаха с нас и ни представиха опита си в областта на дигитализацията и електронното управление на документи, това ни се стори много добра възможност, за да предложим пълна гама от услуги, като съчетаваме и с Xerox решения и технологии, подпомагащи бизнеса”, коментира партньорството Карлос Мена, управител на Национални Архиви Корп.
Компанията предоставя пълен обхват от услуги по архивиране, подреждане, каталогизиране и сигурно съхранение на всички видове документи на хартиен и магнитен носител, съгласно международните изисквания и Закона за държавен архивен фонд (ДАФ).

Коментар