Задава се Android ера при лаптопите

Intel ще налага новия си Atom процесор Bay Trail в ноутбуци с Android на цена под 200 долара

Intel ще налага новия си Atom процесор Bay Trail в ноутбуци с Android на цена под 200 долара

Наскоро шефът на Intel Пол Отелини заяви, че благодарение на новите Atom процесори с микроархитектура Bay Trail, изпълнени по 22-нм технология, цената на лаптопите ще падне под 200 долара. Отелини обаче не уточни за какви точно ноутбуци става въпрос.

Оказва се, че CEO-то на Intel e имал предвид мобилни компютри, които ще работят под управление на операционна система Android, уточни в края на миналата седмица вицепрезидентът на компанията Дади Перлмутър. Дни по-рано Intel разкри намерението си да наложи на пазара ноутбуци-трансформъри под управление на Android.

На въпрос на CNET ще могат ли лаптопите с Windows 8 да попаднат в ценовия сегмент под 200 долара, Перлмутър отговаря, че всичко зависи от ценовата политика на Microsoft. Носят се слухове, че софтуерната компания планира да даде значителни отстъпки на своите OEM партньори, които предлагат компютри с Windows 8 и предварително инсталиран офис пакет Office 2013.

Тези намерения на основните играчи на РС арената предвещават ожесточена ценова война на пазара за мобилни компютри още през втората половина на годината. Главният печеливш в тази битка ще бъде Intel, смятат анализаторите. Самата компания прогнозира, че през второто полугодие търсенето на РС ще нарасне отново, благодарение на появата на редица иновативни устройства.

Intel ще разчита и на други продукти, за да увеличи продажбите си. Процесорният гигант планира да пусне чипове за LTE модеми, както и едночипова система (SoC) с интегриран LTE контролер, предназначена за смартфони, отчитайки бурното проникване на 4G мрежите и появата на мобилни устройства за работа в тях.

Коментари по темата: „Задава се Android ера при лаптопите”

добавете коментар...

  1. сда

    4G ще видим на кукуво лято… то и 2G-то ни куца, сляпо…

Коментар