Интернет ще разбира емоции през 2029 г.

Google отдавна работи по създаване на изкуствен интелект, който да подобри значително търсенето на информация в глобалната мрежа. Наскоро техническият директор на компанията Рей Курцуейл, известен с футуристичните си идеи, прогнозира кога изкуственият интелект (ИИ) ще стане реалност.

Технологиите, които реализират концепцията за ИИ, ще влязат в употреба през 2029 година и ще променят основните принципи на търсене на информация в интернет, става ясно от интервю на Курцуейл пред Wired.com.

„Разумната търсеща машина може да предостави пълноценен емоционален интелект: малко смешен, любящ и разбиращ човешките емоции. Въпреки очевидните предимства на изкуствения интелект обаче, мнозина все още се отнасят с недоверие към подобни технологии”, коментира специалистът от Google.

Прогнозата на Курцуейл може да се приеме като достоверна в голяма степен, като се има предвид, че той вече предрече успешно създаването на търсещи машини към края на миналия век.

В дългосрочен план, Kурцуейл очаква търсенето да се развие най-вече в посока емоционална интелигентност. Търсещите машини ще разбират още по-сложен език, който отразява шеговити и любовни настроения, например.

Към 2029 година, когато според Kурцуейл търсачките ще разбират човешката емоция, ще настъпят и други интересни промени. Така например, хората ще могат да ядат толкова нездравословна храна, колкото пожелаят, без риск да трупат излишни мазнини. За целта в телата ни ще бъдат инжектирани наноботове, които предоставят на организма всички необходими вещества, като същевременно отстраняват мазнините.

Коментари по темата: „Интернет ще разбира емоции през 2029 г.”

добавете коментар...

  1. Eli

    ima mnogo vreme

Коментар