Sony ще увеличава търсенето на PS3 със стотици нови игри

   
Отделът за игри в Sony обяви оперативни загуби в размер на $1.88 милиарда за миналата бизнес година, дължащи се на огромните разходи, свързани със старта на PS3. Това подтикна инвеститорите да разгледат бизнеса с конзолата като най-рисковият фактор за Sony, пише CNET.

Засега Wii на Nintendo задминава по продажби PS3 в отношение три към едно в Япония и над 2 към едно в САЩ, според фирмата за проучвания NPD. Като причина за слабото представяне на PS3 най-често се изтъква липсата на атрактивни игри, а освен това конзолата на Sony е два пъти по-скъпа от Wii.

Около 150 игри, включително и онлайн заглавията, са достъпни в момента на PlayStation 3. Отсега до края на март 2008 година се очаква Sony да пуснe 200 нови игри по магазините и 180 по Интернет.

От Sony са си поставили за цел да удвоят продажбите на PS3 на 11 милиона бройки през настоящата бизнес година и по този начин да намалят загубите на отдела си за игри на $404.5 милиона. Компанията ще се опита да увеличи общите си оперативни маржове на 5% през тази бизнес година, а тези на отдела за електроника – на 4%.

През миналата година, когато доходите на Sony бяха ударени от масивните загуби в отдела за игри и разходите за замяна на 9.6 милиона батерии за лаптопи, общите оперативни маржове паднаха до 0.9%, а при отдела за електроника – до 2.6%.

Коментар