Google призна Палестина в интернет

На локалната страница за търсене вече се изписва Палестина вместо Палестински територии

На локалната страница за търсене вече се изписва Палестина вместо Палестински територии

Интернет гигантът Google даде своя принос в решаването на един от най-сложните конфликти в Близкия изток, като практически призна съществуването на Палестина като независима държава. В локалната страница за търсене вместо описанието „Палестински територии” се появи кратко и ясно име – Палестина.

През октомври миналата година ООН присвои на Палестина статут на страна-наблюдател, което в перспектива й дава възможност да стане пълноправен член както на ООН, така и на други организации. Google, на свой ред, също призна страната – на страницата www.google.ps определението „Палестински територии” е заменено с Палестина.

Това, на пръв поглед незначително нововъведение предизвика недоволство сред някои политици, които обжалваха промяната пред Google. Частна интернет компания се намесва в международната политика, коментира представител на министерство на външните работи на Израел, цитиран от британския Телеграф.

В отговор, Google пояснява, че променя „Палестински територии” на „Палестина” във всички свои продукти след консултация с редица организации, вкл. ООН, ICANN, ISO и други. Така например, Палестина вече се показва и на виртуалната карта на света.

Коментари по темата: „Google призна Палестина в интернет”

добавете коментар...

  1. Saevar

    Браво, най-накрая някой гигант като Гугъл да направи такава кра4ка…

  2. ме

    Браво! Палестина има толкова право да съществува като държава, колкото и Израел. Друг е въпросът за начина по който някои групировки се опитват да направят това.

Коментар