Nokia обеща победоносен Lumia

Очаква се Nokia да представи флагмана Lumia 928 на 14 май в Лондон

Очаква се Nokia да представи флагмана Lumia 928 на 14 май в Лондон

Предполагаемият смартфон Lumia 928, който Nokia ще покаже на 14 май в Лондон, беше определен като “победоносен” от финансовия директор на компанията Тимо Ихамуотила. Според electronista.com, новият флагман с Windows Phone 8 ще конкурира топ модели като Samsung Galaxy S4 и HTC One.

В момента Nokia преговаря за ексклузивни споразумения с доставчици на услуги от САЩ и Великобритания за реклама на смартфона, потвърждава главният изпълнителен директор на компанията Стивън Елоп. Nokia планира специално събитие в британската столица, на което ще представи модела с алуминиев корпус и усъвършенствани фотографски характеристики.

Именно камерата ще бъде основното предимство на Lumia спрямо конкурентите в целия диапазон устройства – от ниския до високия клас.

Nokia вече си извоюва добра репутация по отношение на фотографските качества на своите смартфони. Компанията инвестира наскоро в Pelican Imaging с цел по-нататъшно усъвършенстване на камерите си.

В новата технология се използват множество лещи с малък размер. Камерите по тази технология са предназначени за снимки на изображения с няколко фокусни точки за улесняване на последващата обработка.

Очаква се Nokia да покаже Lumia с новата технология true PureView по-късно тази година.

Коментар